Search
  • Inger Eide Nordseth

Gi meg en blomst når jeg lever


"Gi meg en blomst mens jeg lever så øyet kan frydes ved den, for øyet mitt ser ei de blomster du legger på kisten min hen."

Denne høsten har jeg fått møte hyggelige damer ved Son Blomster, de feiret 40 års jubileum. I tillegg har jeg på det private plan måtte engasjere meg litt ekstra for å få på plass gravsteinen til søsteren min. Der har jeg fått mye støtte, heiarop og support. Folk engasjerer seg. Takk for all støtte! Jeg har ikke kunnet slutte å tenke på sangtittelen siden jeg leste den i et annet blogginnlegg nylig. Vakre tanker ble beskrevet, om det å unne andre og seg selv en liten oppmerksomhet i hverdagen, hvor stor betydning det kan ha. Unne folk en blomst når de lever.

Det er heller ikke til å komme bort å tenke på. - Hvorfor gav jeg ikke blomster til søsteren min mens hun levde? Og fikk pappa noen blomster av meg? Og kanskje kunne vi begge ha gledet oss gjensidig? blitt spart for noen tårer vi har grått. "Sørg ikke over min kiste med øynene gråtfull og våt, du måtte langt heller ha spart meg for mang en tåre jeg gråt." gi meg for f... en blomst mens jeg lever, tenker jeg da. Det er selvsagt på sin plass å gi de avdøde den respekten og kjærligheten på etterskudd. Derfor er det viktig å ha et gravsted å gå til. Og blomstene vil leve der og jeg vil tenke på dere.

"Så kort er jo livet her nede, for lenge det makter vi ei, men solskinn og smil kan vi sprede, i dag på vår medvandrers vei."

I høst har jeg mang en gang blitt påminnet blomstens betydning. Både gjennom syn, lukt og å få lov å skrive om de som selger dem. Takk til alle dere som formidler blomster både i glede og sorg. Og kjære deg! Leser du dette. Gi meg en blomst, mens jeg lever! Gi barna din en blomst mens DU lever. Gi venner og bekjente en blomst mens De lever. Bruk den lokale blomsterbutikken med glede! NB! Jeg var nylig i en 60 års dag, der fikk vi oppgaver og resultatet ble til flere blomsteroppsatser! Hipp Hurra! Det ble så bra!


298 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey