Search
  • Inger Eide Nordseth

Ingen glemmer sin første lærer


De fleste av oss husker første skoledag, eller sitt første skolebilde. Kanskje husker du den første læreren din også?

Jeg husker det første skoledagen og jeg var spent på å treffe deg , lærerinna mi. Jeg var redd og spent på en gang. Navnet ditt var Berit Moe og jeg husker at du utstrålte godhet. Så hadde du en behagelig stemme, flotte klær og en kjempefin håndskrift.

Du var ekte. På slutten av hver dag sang vi "Fager kveldssol smiler". Året var 1972 på Lomundsjø skole. Jeg drømte om å kunne skrive så fint som deg, det greide jeg aldri.

Jeg var venstrehendt og med datidens penner (mener og huske det var blekk også) var jeg ikke alltid venner med penn og papir. Heldigvis var det forbi den tiden da venstre-hendte skulle skrive med høyre hånd. Det kom aldri noe sirlig og flott ut av min håndskrift. Men til tross for det så skriver jeg fortsatt. Og lever av det. Kan du tro det?

Denne høsten har jeg møtt mange håpefulle elever i jobben min. Elevene jeg møtte ved Hølen skole hadde nylig fått møte sin nye lærerinne og stjernene lyste i øynene deres. På bildet ser vi lærer Karianne Aune delte ut et brev og et bilde av fadderne til elevene i første klasse. F.v Cindy og Annette Mjåvatn, Martine og Ann Cathrine Røed. Foreldrene kunne også huske sin første lærer og snakket varmt om dem. Annette Mjåvatn og Ann Cathrine Røed snakket varmt om lærerne sine. - Ja, jeg startet på Hvitsten skole barneskole og jeg husker godt den første skoledagen og lærerinnen min Fru Borlaug som var en voksen dame, sier Annette. Lykke til alle nye elever der ute og jeg håper de får det som meg. Du glemmer aldri din første lærer… men jeg husket ikke helt hva jeg hadde på meg før jeg fant bildet. Fin var jeg iallefall med rød skolesekk. Senere fikk jeg flere andre dyktige lærere, men den første får et ekstra plass i hjertet ditt. Hele saken om Cindy og Martine kan du lese her


184 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey