Search
  • Inger Eide Nordseth

Trollsommer


- Har du truffet troll i sommer? Det har jeg, men der jeg minst forventet det. Trollet jeg møtte lignet liksom heller ikke et troll…ikke et "perfekt" troll.

I sommer har jeg hatt frilansjobber for flere oppdragsgivere på Nordmøre. Da opplevde jeg mye flott natur i Innerdal, Todal, Snillfjord og i Rindal for å nevne noe. I Foldal mellom Rindal og Surnadal lagde jeg en ”Troll” reportasje fra Trollenes eget badeland. Gjett om jeg koste meg! - Vi trollet oss opp, jeg og familien som var med for å se om vi fant noen troll. Det gjorde vi ikke. Derimot var det mye flott og overveldende natur. Nå sies det jo at trollmor kom med trollungene på kvelden for å bade. Vi var der på dagtid. Da jeg kom hjem etter en måned ventet nye oppdrag. Da jeg minst forventet det fant jeg dette "trollet", eller fabeldyret i Drivhuset ved Soon Galleri. Der hang det svevende i en huske omgitt av mose fra Garder. Endelig fant jeg trollet jeg hadde letet etter. Mitt troll. Trollet er laget av keramikeren Finn Hald. Det er ikke et ”perfekt” troll, men hvem er vel perfekt? Han sa en gang: ”Selve kunsten er imidlertid evnen til å formidle

det sanselige – uten å virke høytidelig,

sier han og forteller en uinnvidd at arbeidet

med skulptur avhenger veldig av lysvirkninger

og kontraster; at man gjennom lys og

skygge får frem uttrykket.” Kunstneren er kjent for sine tankefulle og frodige figurer. Han var også kjent for å skrive. Med sin avvæpnende humor i sinnrike vendinger gir han inspirasjon til ytterligere opplevelser. I Drivhuset i Son kan du finne noen av diktene. Diktene er satt opp sammen med fabeldyret det er skrevet til. Utstillingen står til og med 24.september.

- Er du perfeksjonist? Og ville trollene ønsket det tro? Selv tror jeg at jeg ville vinne en del på å slappe av, slå meg løs.. Dette er mitt første forsøk. Det var Inga Dalsegg i Rindal som inspirerte meg! Jeg vil i komme med noen tanker i form av bloggartikler framover, artiklene blir i hovedsak å finne andre steder.


72 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey