Search
  • Inger Eide Nordseth

Er ølbryggere optimister?


Ja, det må de være! I sommer har jeg møtt de tre kameratene i Helland & Halland Bryggeri og fått høre historien til Steinar Kvam fra Inderøy Gårdsbryggeri.

Hva har de felles? Jo en utrettelig optimisme og tro på det de gjør. De har ikke gitt opp og begge har de lykkes i faget sitt. "Det beste i live finner du gjerne når du tar en omvei". De tre bryggerikameratene i Helland & Hallan Bryggeri Christian Hallan, Knut Magne Helland og Andreas Lydersen mente det var på høy tid at Son fikk sitt eget øl. Bryggeriet som ligger på Sletta Gård eies av Marita og Knut Magne Helland. Brygget er ispedd optimisme, godt humør og noen desiliter lokalpatriotisme. Ølet har fått fengende navn som Lettskyet, Solnedgang, Mildvær og Sønnavind. I tråd med kystkulturen i Son.

Helle reisen deren og bakgrunnen for navnet kan du lese i Sommer ØB.

I sommer har jeg gleden av å jobbe for Driva. På optimistkonferansen i Rindal fikk jeg høre hvordan Steinar Kvam hadde bygget opp sitt bryggeri. Han kunne fortelle om en sped start der årets overskudd ble puttet direkte inn i neste års lønn. - En reise i optimisme og pågangsmot i følge Kvam. Han manglet både penger og kunnskap om produktet. Ingen ønsket ølet i starten. Det så pessimistisk ut. Etter hvert har han bygd opp bedriften som nå er en del av Den gylne omvei på Inderøya . Han sammenlignet det med en idrettsutøver på topplan. Du må jobbe og trene hardt over mange år. - Det er viktig å være serviceinnstilt og har tro på saken, men ikke bare det, du må ha tro på deg selv og vite inni deg at du kommer til å lykkes, sier Kvam.

Her har du historien om en annen optimist!

Jeg tror disse ølbryggere har det lille ekstra som må til for å lykkes. Har du det lille ekstra? Eller har du en annen historie du vil fortelle, ta gjerne kontakt via facebook eller nettsiden min! Har du lyst til fortelle den til Vestby Avis, Vestby Nytt eller ØB?


85 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey