Search
  • Inger Eide Nordseth

Avistegnernes "far" forlater huset


Erik de la Forest har fått avistegnere fra hele Norge og utlandet til å stille ut i Drøbak. 24.juni går han av med pensjon, samme dag som han fyller 70 år. Det var en særdeles kunnskapsrik og blid mann jeg møtte, full av historie! Han forlot i sin tid en sikker jobb som leder og selger innenfor sitt fag. Bransjen ble tøffere, han valgte å ta et hvileår i Paris. Da dukket annonsen opp i Amta som skulle forandre livet hans for alltid. Han ble ansatt for å lede Avistegnernes hus. Der gjorde han en økonomisk snuoperasjon, med stødig hånd.

Det siste han har gjort før han går av med pensjon er å åpne den nye Pushwagner utstillingen i Avistegnerens hus. Den åpnet i dag; 18.juni.

Avistegneren og illustratør Inger Giskeødegård føler seg godt ivaretatt i møte med Erik de la Forest. - Han brenner for huset, for avistegning og avistegnere. Han er en varm og imøtekommende person. Distrè på en festlig måte, og bryr seg om avistegnerne personlig. Så stiller han gjerne hjemmet sitt til disposisjon for de som ikke har fått hotell og tiner reker i badekaret. Det er ikke vi Sunnmøringer vant til , sier Giskeødegård. Hun er ikke i tvil om at han har dannet en viktig møteplass for avistegnerne.

Hele historien om Erik kan du lese i Sommermagasinet til Vestby Nytt som nå har kommet ut. Erik de la Forest og kurator Vigdis Wolden på ”Stabel rommet” i andre etasje . Vigdis mener han stor kontaktflate og en entusiasme som smitter.


22 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey