Search
  • Inger Eide Nordseth

Storutstilling på hjemmebane


Her er kunstneren ved bildet "Såna i dobbel speiling"

- Jeg ser etter noe jeg ikke vet hva er når jeg jobber med bildene. Et gammelt minne, en frysning på ryggen eller en tanke som forsvant. Når du finner det, da nærmer jeg meg ofte resultatet, forteller Samuelsen.

Arne Samuelsen fikk god respons på åpningsdagen under utstillingen sin i Galleri Soon. Over halvparten av bildene ble solgt samme dag. Små og store akrylmalerier fenget publikum som har strømmet til i stort antall. Bilder som er en fryd for øyet, tanken og sjelen. Bilder som skaper stor oppmerksomhet både når det gjelder farger og innhold. - Jeg liker å kalle meg en naiv surrealist sier kunstneren selv.

Jobber med titlene: "Glansbilde – kort møte ved Igletjen"

Skape sine tolkninger - Bildene kommer ofte til meg etter hvert og etter humør. Jeg jobber ofte med flere bilder samtidig, og alt går etter mitt eget hode. Jeg går ofte inn i en modus og lar ting skje, sinnet styrer produksjonen , jeg går inn i meg selv, forteller Arne Samuelsen. Han bruker ofte erketyper og kollektive symboler i maleriene sine.

Det første du møter når du går opp trappen er bildet ”Katedral”. - Dette er et eksempel på et bilde som har vokst fram etter hvert, det har jeg endret underveis, før sto det en gutt der, sier han og peker på bildet.

Han ønsker at folk skal få sine egne tolkninger av bildet og ønsker ikke å si noe om hva han tolker i bildene. - Flere projiserer seg selv i bildene mine og fletter inn sitt eget liv inn i bildene, og det gjør meg glad, sier Samuelsen.

Disharmoni er viktig

Han peker på et bildet ”Såna i dobbelt speiling”. Med en vakker koboltblå farge. - Dette er malt med utgangspunkt i et bilde og fargen er kobolt med ultramarine. - Er du facinert av blått? - Alle farger betyr noe, og fargen blått har med kosmos å gjøre. Det er en beroligende farge, men også en drømmende farge, sier Samuelsen. Selv om mange av bildene kan sees som harmoniske har Arne Samuelsen alltid med en disharmoni i bildet. - Det er viktig at det er en disharmoni i bildet, det er viktig for meg for at bildet skal bli komplett, forteller Samuelsen. Bildet ”My home is my Castle” kan sies å være et eksempel på dette eller ”HERR og FRU”.

Spennende planer Arne Samuelsen er ikke en mann som hviler på sine laurbær. - Det er alltid nervepirrende å ha utstilling på hjemmebane, og etter utstillingen er det viktig å ikke sette seg ned, men bare komme i gang med å male. Jeg husker alltid de beste bildene og prøver å leve opp til det. Det er tredje gang han har separat utstilling i Son og er alltid like nervøs. - Jeg husker alltid de beste bildene og ønsker å leve opp til det så må jeg alltid starte å male rett etter en utstilling, det er viktig å komme i gang igjen. Neste prosjekt vil være et samarbeid med fotograf Elin Helgeland. - Hun har tatt en serie bilder av meg og min samboer Teppo Valkama. Der kommer hun tett inn på oss, samtidig vil jeg bidra med egne malerier på utstillingen.

Samme helg åpnet tvillingbroren Ivar Papadopoulos Samuelsen utstillingen ”Skogsfragmenter” på Galleri Henrik Gerner på Jeløya hvor han stiller ut maleri og tegninger. Begge utstillingen henger til og med 27.mars. Det er bare å titte innom. Se og nyte.


4 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey