Search
  • Inger Eide Nordseth

En spennende kunstner


- Erik Thome er en av de mest spennende kunstnerne vi har, han har en egen evne til å fordype seg i materialenes egenskaper og muligheter, sa Marianne Helle fra Galleri Soon da hun åpnet utstillingen i oktober. Nye arbeider Flere av arbeidene på utstillingen er rykende ferske og bokstavelig talt nymalte. Andre har den rutinerte billedkunstneren stilt ut før. Det er en avdempet, men likevel fargerik, intens og detaljrik utstilling Thome presenterer. Maleriet som møter deg ”Fugl i det grønne” inneholder en utstoppet dompap. Tema som går igjen i utstillingen er mennesker og fugler. Det er ingen glorete farger, og det er flere spennende titler. Spennende titler For eksempel “Ivar Aasen seiler med seg selv i det ytre rom”. - Det har noe med døden å gjøre, det er naturlig for alle å tenke på døden en gang i blant, gjør ikke du? Jeg inspireres av naturen, men også av å lese bøker, reise, og å se på andres kunst. Thome er ikke den som tar stor plass og har store tanker om seg selv.- Jeg har vært så heldig å vært min egen herre, jeg har aldri kjedet meg på jobb og det er selvsagt moro å få til noe.Anerkjent og nytenkende- Han liker seg nok best i atelieret sitt.

Erik Thome foran bildet: “Ivar Aasen seiler med seg selv i det ytre rom”.

Dette er en veldig bra utstilling og han er etter min mening undervurdert, forteller Hilde Sveen som er blant publikum og gratulantene denne kvelden. Siv Kerstin Bakke fra Son er en annen beundrer av Erik Thome.- Jeg har vært på flere av utstillingene og han er virkelig en god Sons-kunstner. Han bruker også mye humor i bildene sine, og jeg er veldig glad i bronseskulpturene. Svigerdatter Leila Thome har naturlig nok sett arbeidene over flere år. På denne utstillingen er det mye nytt og spennende synes hun. - Dette bildet er tre dimensjonalt og noe nytt. Hun peker på bildet med tittel “Ivar Aasen seiler med seg selv i det ytre rom”. - Du vet aldri hva han kommer med neste gang, og det er gøy, han er nytenkende og innovativ, forteller Leila. Utstillingen vil vare til og med 1.november. I helgen har du siste mulighet til å se de flotte arbeidene.


55 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey