Search
  • Inger Eide Nordseth

Magikon forlag vokser i utlandet


Et lite forlag på Kolbotn gjør seg bemerket i utlandet. De har solgt rettigheter til barnebøker i 13 land, flere land står i kø for bøkene.

I romanen ”Prinsland” av Mette Karlsvik har Svein Størksen i Magikon forlag selv laget illustrasjoner og foto.

- Det var morsomt å lage denne boka. Handlingen er lagt til Island. Da reiste forfatteren og jeg tre ganger til Island. Resultatet ble for meg en slags visuell reisedagbok. Alt i boka har en direkte tilknytning til de tre turene, enten det er tegninger, islandske frimerker, collager eller fotografier av natur og islendinger. Det er mye intense farger på Island, enten det er svovelavleiringer i naturen eller malte husfasader og grafitti i Reykjavik, forteller Størksen.

Magikon forlag på Kolbotn har mye kompetanse innen sitt fagfelt og samarbeider med ulike forfattere og illustratører. De har blant annet gitt ut bøker om Hariton Pushwagner og den eneste boken i sitt slag om norske sjømannstatoveringer. De har også gjort stor lykke med bildebøker for barn og ungdom. Og bøkene slår også an blant voksne lesere.

- Vi har spesialisert oss på visuelle bøker med mye bilder. Det er alt fra kunst og visuell kultur, til romaner og barnebøker. Alle har bilder i seg, forteller Svein Størksen i Magikon forlag.


19 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey