Search
  • Inger Eide Nordseth

Gir bort krigsminner


Etterlatenskaper etter nestkommanderende i Milorg Hans Christian Brevig ved Nordre Brevig Gård i Vestby, kan bli verdifulle for Heimevernsmuseet i Oslo. Les mer i Vestby Avis denne uken. Det var sønnen Einar Andreas Brevig (72) som fant det unike materialet i en kasse på stabburet.Fant en hel kasseEinar Andreas Brevig viser fram noen kort, der alle opplysninger om de ankomne i huset ble registrert; navn, yrke, sivilstand og flere andre opplysninger, sirlig notert med håndskrift. Han har plukket fram bare en brøkdel av alt materialet han fant .- For ti år siden fant jeg en kasse med rapporter, bilder og masse annet materiale oppe på loftet på stabburet. I tillegg fant jeg en rapport om en skuddepisode i en karm inne i fjøset. Det var utrolige innholdsrike rapporter om alt som foregikk i vårt område under krigen.Materialet tar han sikte på å få overlevert til Heimevernsmuseet i Oslo.


10 views0 comments

© 2015 Inger Eide Nordseth. Proudly created of Inger Eide Nordseth

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Twitter Clean Grey